Periodični pregled spremnika

Style

Tvrtka Lepus d.o.o je akreditirana od strane TÜV Croatia za obavljanje periodičkih pregleda plinskih spremnika. Cijena je 650,00 kn i postupak se obavlja za u roku jednog radnog dana.

 

Prema važećim propisima dozvoljava se uporaba spremnika plina 20 godina od datuma proizvodnje pri čemu je potrebno izvršiti periodički pregled nakon 10 godina od datuma proizvodnje spremnika za UNP. Nakon isteka 10 godina potrebno je izvršiti periodični pregled spremnika koji važi narednih 5 godina, ili zamijeniti spremnik plina novim spremnikom.

Iskustvo u proteklih 18 mjeseci pokazuje da su spremnici plina ugrađeni u vozila marki Citroen, Peugeot u najvećoj mjeri podložni koroziji obzirom na položaj ugradnje (mjesto rezervnog točka ispod vozila sa zaštitnim limom). Isto tako i spremnici ugrađeni u neka terenska vozila ( npr. Lada Niva) sa zaštitom u velikom postotku se mijenjaju sa novim spremnicima.

Kao glavni uzrok zamjena odnosno ne prolaska ispitivanja na periodičkom pregledu su korozijske aktivnosti koje su se odvijale u proteklih 10 godina od datuma ugradnje a spremnici su bili zaštićeni sa zaštitnim kućištem (limom), koji je zadržavao vlagu na spremniku. Upravo zbog toga i novi Pravilnik o uređajima, opremi i sustavima za pogon motornih vozila plinom više ne propisuje obveznu ugradnju zaštitnog kućišta.

Style

© Copyright, 2012 Sva prava pridržana Powered By Joomla 2.5 template design by Iznogud Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.